Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Ton Jansen (75, Uden, thans woonachtig in Slenaken) is een beeldend kunstenaar (schilderen/tekenen/beeldhouwen) uit Uden, die zijn opleiding heeft genoten aan de Kunstacademie in 's-Hertogenbosch. Hij was cartoonist voor het Brabants Dagblad en docent creatieve vakken in 's-Hertogenbosch, Uden en Veghel. In diverse musea en galerieën heeft hij geëxposeerd.

Wellicht heeft u eerder van Ton Jansen gehoord, toen hij twee jaar geleden heeft 'uitgepakt' met een megapamflet in potlood van 10 bij 1,5 meter. Hij zag de stroom vluchtelingen, het verdriet en alle ellende en wist dat hij daar als kunstenaar iets mee moest doen. Toevallig had hij net een grote rol papier van 10 bij 1,5 meter gekocht. Hij begon te tekenen, streepje voor streepje met een dun potlood, en hield pas op, 172 uur later en 6 potloden armer, toen de rol helemaal op was. Het indrukwekkende pamflet maakte deel uit van een grotere expositie in Brabant rondom de markante Udense kunstenaar.

De expositie in De Zwarte Ruiter in Gulpen is de eerste expositie van Ton in Limburg. Allemaal recent werk, schilderijen en tekeningen, gemaakt sinds hij in Slenaken is gaan wonen. De werken zijn geïnspireerd door, hoe kan 't anders, het prachtige Limburgse Heuvelland.

De herberg is geopend op woensdag t/m maandag vanaf 10.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...