Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Voorjaarsexpositie

Kunst, Cultuur & Educatief

De voorjaarstentoonstelling 2019 van Kunstkring Artimosa wordt dit jaar gehouden in het Franz Pfanner Huis van 10 maart t/m 31 maart 2019. Exposanten zijn Mia Achten met schilderijen en tekeningen, Anita Dinghs met Woolart, Ger Lenssen met glassculpturen en Cris Vries met schilderijen. Het wordt een gevarieerde tentoonstelling die onder meer door de verscheidenheid aan kunstuitingen, materialen en vernieuwende technieken, velen zal verrassen en boeien. Een bezoek is zeker de moeite waard. Tijdens openingstijden zijn exposanten aanwezig en geven geregeld demonstraties.

De opening van de tentoonstelling is op zondag 10 maart 2019 om 14.00 uur. Inleider is Ton Wassercordt, voormalig voorzitter Stichting Franz Pfanner Huis. De muziek zal worden verzorgd door het uit Roermond afkomstige duo Pyure bestaande uit gitarist Jos van Rens en de Ugandese zangeres Sumayya. Na de opening is de tentoonstelling te bezoeken op zaterdag en zondag van 13.00–17.00 uur. De entree is vrij maar de mogelijkheid bestaat een vrijwillige bijdrage te geven ten behoeve van het Franz Pfanner Huis.
Meer informatie vindt u op de website van de Kunstkring dan wel die van de kunstenaars.

Kunstkring Artimosa is een verenging waar meer dan 50 kunstenaars uit de regio Noord- en Midden Limburg bij zijn aangesloten. Het is een actieve verenging met verschillende kunstdisciplines. Dit jaar is een feestelijk jaar want de vereniging viert zijn 35-jarig jubileum. Naast de Voorjaarstentoonstelling is er in samenwerking met de gemeente Brüggen van 14 april t/m 15 juni 2019 een expositie met 30 deelnemers in de Kultursaal van het Schloss aldaar. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een expositie van vrijwel alle leden in de ECI-fabriek in Roermond in de maand december.

Mia Achten uit Reuver heeft in de loop der jaren met diverse materialen gewerkt waaronder olieverf, aquarel en houtskool. Haar vroegere werk betrof hoofdzakelijk realistische en surrealistische schilderijen in olieverf. De laatste jaren maakt zij meer landschappen en idyllische plekjes in pastel. Op de tentoonstelling zullen ook enkele nieuwe surrealistische werken in pastel te bewonderen zijn. Op het eerste gezicht hebben deze een realistische indruk maar bij nadere beschouwing zijn ze een venster op een andere werkelijkheid waaraan een ieder een eigen uitleg kan geven.

Anita Dinghs uit Horst koos er in 2012 voor zich te richten op de viltkunst. Door jarenlange ervaring in de schilderkunst weet Anita unieke (vilt)kunstwerken te creëren die communiceren en intrigeren. Zij volgt de lijnen van de vezels, speelt met de materialen en danst met de mooiste zijde. Zij raakt geïnspireerd door landschappen of vormen in haar omgeving. Met diverse soorten wol wordt op een schilderachtige manier een compositie gemaakt. Dit met een moderne uitstraling in verschillende designs en technieken. Kijk ook eens op haar website.

Ger Lenssen uit Reuver is door het volgen van een cursus glas-in-lood, besmet geraakt met het glasvirus. Sinds 2007 is hij helemaal verknocht aan het 'glasfusen' oftewel het versmelten van glas in de glasoven. De laatste jaren combineert hij glas met de verworven kennis van brons waardoor mooie brons/glas sculpturen ontstaan. Hij experimenteert met diverse glassoorten, glasverven en pigmenten. De indrukken die hij op Europese pelgrimswegen heeft opgedaan heeft hij in glas (Pelgrimeren en Óngerwaeg) verwerkt. Meer informatie vindt u op zijn website.

Al voor zijn opleiding tot meesterschilder was Cris Vries uit Swalmen geïnteresseerd in de schilderkunst. Vanaf 1980 is Cris actief in de schilderkunst en heeft hij door de jaren heen een groot oeuvre opgebouwd. Zijn schilderwerken kunnen als contrastrijk worden bestempeld. Alhoewel bekend geworden met sportschilderijen is zijn stijl en zijn ook de thema's divers. Momenteel is cross-over werken zijn passie. En zoals hij in dit kader zegt: "Bij twijfel kies ik voor de overkant van de kruising waar in het witte vlak mijn ziel is geëtst". U komt meer te weten op zjin website.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top