Skip to Content Skip to Index Page
content page title

'3' is de derde expositie van dit mail art project dat door Ed Hanssen is gestart. Eerdere exposities vonden plaats in koffiebranderij Fascino Coffee te Weert en Kunstkabinet d'Oude Winkel te Oostburg. Ed Hanssen riep via social media op om deel te nemen aan het project en gebruikte koffiefilters niet weg te gooien, maar deze juist te hergebruiken voor dit kunstproject. De mensheid gooit al zoveel weg.... doe er iets mee... doe er iets anders mee... kijk er anders naar.... wat kun je er mee doen. Dat is de simpele en effectieve logica achter dit mail art project (postkunst).

Tientallen kunstenaars van heinde en verre (lees: de gehele wereld) gaven gevolg aan de twee oproepen en stuurden op de een of andere manier kunstig hergebruikte koffiefilters in.

De tweede 'call for entries' eindigde op 31 december jongstleden en nu is er de langverwachte derde expositie: KunstSalon Kasteel Daelenbroeck is van 10 maart t/m 7 april aanstaande de 'place to be' voor gebruikte koffiefilter postkunst oftewel used coffeefilter mailart. Binnen postkunst draait het erom dat per post (snail mail) stukken worden toegestuurd en dat de ontvangende partij er iets tegenover stelt. Dat kan van alles zijn: een kunstwerk, een catalogus, een expositie... Daarbij komt dat volgens de regels van postkunst, geen geld mag worden gevraagd voor een postkunstwerk en dat het nooit mag worden verkocht.

Behalve van de koffiekunstwerken kunt u tijdens de opening genieten van de midisage van de prachtige solotentoonstelling I AM / IK BEN / SOLO van Carmen Heemels, kunstenares, kunstlerares en projectmanager van o.a. KunstSalon Kasteel Daelenbroeck. Zij stelt foto's en gedichten tentoon.

Kom kijken en genieten en… de koffie staat klaar bij KunstSalon Kasteel Daelenbroeck. Welkom!

De Kunstsalon is geopend op woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top