Skip to Content Skip to Index Page
Hommage aan een Amsterdamse Limburger

Hommage aan een Amsterdamse Limburger

Bijna twintig jaar na zijn overlijden presenteert Museum Valkenburg van 11 oktober t/m 6 december 2020 een uitgebreide tentoonstelling van de Amsterdamse Limburger Pierre van Soest (Venlo 1930 – 2001 Amsterdam). Te zien zijn abstracte werken uit de jaren zestig, werken uit themareeksen zoals Weekendfilm (geïnspireerd door Italiaanse westernfilms), de Drie Gratiën (naar Rubens), de Dulle Griet (naar Pieter Bruegel), Met Jan van Eijck op bezoek bij de familie Arnolfini, Tuin der lusten (naar Jeroen Bosch) en tekeningen en grafiek.

Zijn weduwe, Gré van Soest, Amsterdam, zegt erg blij te zijn met deze expositie. "Heel fijn om het werk van Pierre weer in Limburg te kunnen zien." Als geheel geeft de expositie een boeiend overzicht. Dat ook poëzie van dichters die met hem samenwerkten als zaalteksten aanwezig zijn, geeft deze tentoonstelling een meerwaarde.

Met de term 'Amsterdamse Limburgers' worden Limburgse kunstenaars bedoeld die via Amsterdam naamsbekendheid hebben gekregen. Het waren Ger Lataster, Pieter Defesche, Jef Diederen, Lei Molin, Frans Nols, Jan Stekelenburg, Pierre van Soest en Harry Op de Laak. De groep presenteerde zich in 1950 met een expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam met als credo: 'Wij durven te schilderen en te tekenen zoals wij het zien. Wij willen zoveel mogelijk onbevlekt zijn van alle geijkte stijlen. Wij willen alles wat leeft en tast in deze maatschappij zuiver weergeven'.

Het museum is geopend op woensdag t/m zondag van 13.00-16.30 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...