Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Limburgse Landschappen

Kunst, Cultuur & Educatief

Limburgse Landschappen is een schilderijen-expositie van Pierre Eijgelshoven bij Ipomal Galerie te Landgraaf. De opening vindt plaats op zondag 12 januari om 15.00 uur, de opening wordt verricht door Pierre Eijgelshoven zelf. De expositie duurt van 12 januari t/m 16 februari en is te zien op vrijdag van 17.00-20.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. Op 25 en 26 januari evenals op 8 en 9 januari 2020 is Pierre Eijgelshoven zelf aanwezig in de galerie.

Pierre Eijgelshoven is geboren in Waubach (Landgraaf) in 1945, studeerde economie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg, universitair hoofddocent economie en openbare financiën aan de Rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, doctorsbul in 1982. Hij is gehuwd met Myra Römer, studerend aan de R.K. Akademie voor Beeldende en Bouwende Kunsten Tilburg en door haar begeleid bij het schilderen.

"Verf, verf en nog eens verf. Een schilderij is voor mij een in verf gegoten fantasie. 'Schilderij' is ingeburgerd, maar ik spreek liever van schildering. Een schildering is nooit af. Alle verfstreken die ik op het doek zet hebben geen einde, omdat de fantasie continu is voor zowel mij, als schilder, als voor de kijker, waarbij het er niet toe doet of de kijker al dan niet historisch geschoold is."

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...