Skip to Content Skip to Index Page
content page title

'Scriptum' - inscriptie is het achterlaten van schrift of beeld op en /of in vaste ondergrond, zoals steen, hout of papier. De kunstenaar Hans Kuijs brengt hierbij nog een drager in: de inscriptie van gebeurtenissen vastgelegd in het brein. Veel gaat er verloren in de tijd door oorlogen en geweld. Monumenten ooit opgericht in een cultuur ter herinnering aan belangrijke gebeurtenissen worden in de tijd vernietigd. Maar een inscriptie blijft altijd overeind en dat is wat er in het brein gegrift is. Daar is het terecht gekomen, ontwikkeld door de waarneming in het persoonlijke, de omgeving waarin je verblijft en de mondiale gebeurtenissen.

Het werk wat in deze expositie getoond wordt, is de afspiegeling van zo'n inscriptie. Dat zal ook te zijner tijd geheel of gedeeltelijk verdwijnen; alleen over datgene wat in het brein gekerfd staat, zullen wij zeggenschap blijven houden - terwijl je daar ook al vraagtekens bij kunt stellen.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 12 mei om 13.30 uur. Daarna zijn de kunstwerken elke zondag te zien van 13.30-16.30 uur en tijdens het Pinsterweekend op zaterdag 8 juni t/m maandag 10 juni van 11.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top