Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Yvonne Cup: Abstracten in de Puddingfabriek

Kunst, Cultuur & Educatief

Binnen de expositie De Abstracten in de Pudding vindt een speciale expositie plaats van totaal nieuwe werken van Yvonne Cup.
Nadat zij in 1991 is afgestudeerd vestigt Yvonne Cup zich als beeldend kunstenaar. Zij werkt in klei en maakt zeefdrukken, maar legt zich voornamelijk toe op acryl schilderwerk. In de Puddingfabriek toont Yvonne nieuw werk geïnspireerd op de natuur, hoe onze uiterlijke wereld een reflectie is van onze innerlijke natuur.

Haar schilderijen vallen op door het heldere, resolute kleurgebruik. Krachtige lijnen markeren figuratieve elementen of suggereren landschappen of vlakken. Elk kunstwerk van Yvonne is een sieraad in de ruimte waar het staat. Haar werk straalt een positief helende energie uit die voelbaar is in de ruimte.

Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar worden gemaakt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten. Bij diverse abstracten zie je steeds wat anders, het stimuleert je fantasie en brengt je een goed gevoel.

Galerie de Puddingfabriek laat verder nog abstracten zien van kunstenaars als Hans van den Krommenacker, Frits Janssen en Dick Evers.

De Puddingfabriek is geopend op donderdag & vrijdag van 12.00-18.00 uur en op zaterdag & zondag van 12.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...