Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Van zondag 13 oktober tot vrijdag 22 november zijn de unieke wandobjecten van glas van Ingrid Capozzi bij ons te bewonderen. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 13 oktober om 13.00 uur, direct na afloop van de pianorecital door Kasper Schonewille (Muziek Klassiek Gulpen) in De Zwarte Ruiter.

Werken met glas geeft Ingrid de mogelijkheid om unieke wandobjecten te maken waarbij zij de toeschouwer wil boeien door het versmolten glas als venster voor achterliggende lagen te gebruiken. Hoe dichter je bij het object komt, hoe meer details zichtbaar worden. Het is vaak intiem werk, soms in meerluiken gemaakt. In het glas zelf zijn lijnen, kleur, luchtbellen e.d. zichtbaar, achter het glas verschuilen zich andere lagen, die in meer of mindere mate in het oog springen. Deze lagen zijn zorgvuldig vorm gegeven door het gebruik van verf, textiel, wol, papier etc. Ingrid haalt haar inspiratie voor kleur- en textuurgebruik voornamelijk uit het landschap en de natuur. Denk aan sneeuw en ijs; maar ook water waarbij reflectie een belangrijk thema is, verwering van hout en gesteente, mossen, bloemen en dierlijke vachten/huiden.

Ingrid exposeert in binnen- en buitenland en we zijn er trots op dat ze gedurende bijna 6 weken haar werk in De Zwarte Ruiter zal tentoonstellen. Meer informatie vindt over de kunstenares vindt u op de website van Ingrid Capozzi. Haar atelier is gevestigd net ten zuiden van Maastricht, in het voormalig klooster in Rijckholt.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...