Skip to Content Skip to Index Page
content page title

International Land-Art Maastricht 2019

Kunst, Cultuur & Educatief

Op maandag 13 mei a.s. gaat de werkweek van het 4de evenement van de Stichting International Land-Art Maastricht (IL-AM) van start. Na 3 eerdere manifestaties, steeds op één van de domeinen van Buitengoed Geul en Maas, worden de activiteiten dit jaar ontplooid op het Landgoed Vliek te Ulestraten.
Door IL-AM wordt een verband gelegd tussen kunst en natuur met als doel het publiek meer te betrekken bij de landgoederen van Buitengoed Geul en Maas.
Gedurende deze werkweek laten een twintigtal land art-kunstenaars uit meerdere Europese landen zich inspireren door het hellingbos van Landgoed Vliek om vervolgens ter plaatse hun kunstwerken in de natuur te vervaardigen.

Deze werkweek zal plaatsvinden vanaf maandag 13 mei en kan en mag door het publiek worden bezocht. De werkweek zal worden gevolgd door een week met activiteiten voor en door jongeren. Zie hieronder. De officiële opening van de land-art expositie door de heer Jan Gulikers, wethouder te Meerssen zal op zaterdag 18 mei om 15.00 uur plaatsvinden. De kunstenaars zijn iedere dag werkzaam tussen 10.30-17.00 uur.
Parkeren kan naast de Tiendschuur op Vliek 1, Ulestraten. Vandaar wordt U verder geleid.

De kunstenaars zullen zich ter plekke laten inspireren door deze interessante plek, waarbij onder andere aandacht zal worden geschonken aan de historie van het hellingbos en de suikerfabriek.

Op woendsdag 15 mei zal een groep studenten van UWC Maastricht, afkomstig uit de hele wereld werken aan een gezamenlijk land-art project.
In de week van 20, 22 en 24 mei zullen schoolkinderen van BS De Triangel uit Ulestraten onder begeleiding van kunstenaars hun eigen Land-Art kunstwerk mogen maken.

Tijdens het land-art evenement zal de Limburgse Kunstkring in de tiendschuur van Kasteel Vliek haar jaarlijkse groepsexpositie organiseren.
Een deel van de expositie zal worden ingericht met werken die zijn gemaakt op het thema Tussenruimte. Daarnaast is er plaats vrijgemaakt voor een presentatie van werken van de Syrische kunstenaar Ahmed Kliege.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top