Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Een expositie over het afgelopen jaar. Waar heeft Nederland zich in 2019 druk over gemaakt? 

Zoals elk jaar geeft Inktspot een fascinerend beeld van waar Nederland zich druk over heeft gemaakt. Veel Trump, veel Baudet, Frans Timmermans, dividendbelasting, Brexit en nog veel meer. De 100 tekeningen van dit jaar leggen stuk voor stuk de vinger op de zere plek. De herhaling is een kracht, het is fascinerend om te zien hoe één onderwerp in zo veel verschillende vormen verbeeld wordt.

Volgens Stichting Pers & Prent, de organisatie achter de Inktspotprijs, is het genre van de politieke tekening springlevend: er is ervaring en er is nieuw bloed onder de genomineerden. In de klassieke en op de sociale media stikt het van de meningen, maar om scherp, in één beeld, satire te bedrijven, dat blijkt ook vandaag de dag nog een kunst. De sterkste voorbeelden daarvan zijn van 14 januari tot en met 11 februari te zien in Bibliotheek Ligne. Ze zijn gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Deze Inktspot-expositie is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Pers en Prent en het Limburgs Museum Venlo.

De bibliotheek is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-18.00 uur, op donderdag van 8.30-20.00 uur, op zaterdag van 10.00-15.00 uur en op koopzondag van 12.00-17.00 uur.

Op zaterdag 25 januari zijn van 11.00-12.30 uur twee makers van genomineerde prenten, Berend Vonk en Jean Gouders, bij de tentoonstelling aanwezig om te vertellen over hun vak.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...