Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Kaffeklatsj in De Koetsch (mit moeziek)

Kunst, Cultuur & Educatief

Een programma met gasten uit Landgraaf en Kerkrade met discussie, voordrachten van verhalen en gedichten, cabaret en muziek.
Een initiatief, dat gezien kan worden als een Cultuursamenwerkingsverband Lankgraaf – Kirchroa met als streven het programma in beide plaatsen te presenteren.

De "Kaffeklatsj in De Koetsch" vindt plaats op zondag 17 november 2019 in Café De Koetsch, Groenstraat 165 in 6374 JN Landgraaf.
Het programma start om 14.30 uur en we streven naar een eindtijd van 17.00 uur, waarna nog een gezellige nazit volgt.
We rekenen natuurlijk op veel bezoekers in het café en is er dus géén entree.
(“Wilt ier geer zitte, gef ós da effe durch dat ier wilt kóme...”; bel da effe d’r Aram: 06 53205958)
Na het succes van de eerste editie op 31 maart jl. hebben we, na aanmoediging van de cultuurwethouders van Landgraaf en Kerkrade weer een fantastisch programma in elkaar gestoken. Een kleine inkijk in de invulling van die middag:

Voor de pauze is de Landgraafse dichter en prozaschrijver Ed Gubbels ons hoofditem.
Ed krijgt tijdens de Kaffeklatsj alle gelegenheid om tijdens ons gesprek met hem te vertellen over het maken van zijn gedichten, zijn drijfveren, zijn plannen, de waarde voor (het behoud van) ons dialect. Hij zal dit omlijsten met voordrachten van enkele gedichten.
Om Ed heen staan gepland een korte lezing door Pascal Hinzen uit Kerkrade over (carnavals)medailles en de gebruiken daaromheen; een prozavoordracht van Maurice Hinzen van Dialekverain “D’r Wauwel” uit Kerkrade en muziek, verzorgd door de Zuldervrung uit Landgraaf.
In ons programmaformat staat altijd een pauze ingepland met de mogelijkheid voor interessante gesprekjes tussen onze podiumgasten en de bezoekers van de Kaffeklatsj.

Na de pauze is het 40-jarig artiestenjubileum van de Kerkraadse zanger/liedjesmaker Paul Weelen ons hoofditem. Hij zal in ons gesprek met hem uitgebreid meenemen in zijn muzikale activiteiten alsook zijn voortdurende promotie voor het Limburgse, en specifiek het Kirchröadsjer, dialect en de boeken, die hij uitgeeft via zijn eigen uitgeverij TIC.
Paul zal hierbij zelf enkele liedjes uit zijn repertoire ten gehore brengen.
Na Paul staan nog enkele voordrachten van Mia Engels gepland en verzorgen de Zuldervrung de muziek voor de afsluiting en tijdens de nazit.
Daarmee geven we de beoogde culturele verbondenheid tussen Landgraaf en Kerkrade een schitterende glans.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...