Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Brita Seifert Life

Kunst, Cultuur & Educatief

De inmiddels internationaal bekende kunstenares Brita Seifert is vooral bekend geworden door haar tekeningen die ze met engelen geduld en een fluweelzachte stofuitdrukking tot leven brengt. De expositie zal t/m 4 mei te bewonderen zijn.

Als jonge vrouw heeft zij alle denkbare vormen van geweld ervaren. De gevolgen zetten zich diep onderhuids af, je kunt ze nooit meer uitwissen en vergeten. Om weer positief in het leven te staan heb je veel energie en vertrouwen nodig. Er zijn twee mogelijkheden om met deze opgedane wonden verder te kunnen leven. Men gaat eraan ten gronde, het langzame gif dringt steeds verder in de poriën door tot aan het bot aan toe. Of je zegt "Ik wil leven!" Je gaat bij jezelf te rade hoe verder te gaan en hierin heeft een ieder zijn eigen reddings-strategie. Haar redding was de kunst. Hierin kon zij zich zonder woorden uitspreken over wat haar was overkomen. Tot het moment dat zij besloot al die 150 werken bij elkaar te pakken en in de vuilnishoop te werpen. "Afgelopen, het is verleden tijd". De wonden waren op het linnen in ultramarijn, cadmium rood en zwart als het ware opgelost. Toen is zij gaan leren naar de toekomst te kijken, de zon te zien schijnen en een grote boog te maken als er schaduw op haar weg kwam.

Nu woont zij sinds 2012 in Aijen, Noord-Limburg en woont samen met Roel van der Veen, eigenaar van Galerie Pictura met wie ze samen haar schilderijen aan zo veel mogelijk mensen wil laten zien om te laten zien dat er ook een mooie wereld is en dat het leven waard is geleefd te worden! Zij heeft in Museum Het Petershuis in Gennep, Museum Zandvoort en Museum Thijnhof in Coevorden en vele galeries in Nederland geëxposeerd maar zij exposeert ook in Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk maar ook buiten Europa, zoals Amerika en Taiwan. Zo heeft ze dit alles zichzelf mogelijk gemaakt door een keuze te maken.

De galerie is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top