Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Jaarexpositie van 25 leden van de Limburgse Kunstkring in de tiendschuur van kasteel Vliek te Ulestraten.

De Limburgse Kunstkring toont haar 'State of the Art' in de periode van: 18 mei t/m 10 juni 2019.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag maar ook op Hemelvaartsdag 30 mei, vrijdag 31 mei en Pinkstermaandag 10 juni. De openingstijden zijn van 13.00-17.00 uur.

De vernissage, op zondag 19 mei om 15.00 uur, zal muzikaal omlijst worden door de Finse sopraan Elina Siirala met een selectie uit haar repertoire van klassiek tot hedendaagse ballades.

De deelnemende kunstenaars hebben de uitdaging aangenomen om, naast hun reguliere werk, voor de expositie in Kasteel Vliek ook nieuw werk te maken, afgeleid van het thema Tussen-ruimte.

Als gastexposant is de kunstenaar Ahmed Kleige aanwezig. Ahmed is een Syrische vluchteling. Zijn schilderijen dateren van 2012 en 2013, en zijn gemaakt nadat hij naar Libanon was gevlucht, vanwege de niets ontziende oorlog met IS in zijn geboorteland Syrië. Op indringende wijze schildert hij welke invloed deze oorlog heeft op de levens van individuele mensen, alsook op hele bevolkingsgroepen.

Gelijktijdig met de groepsexpositie van de Limburgse Kunstkring vindt er op het landgoed van kasteel Vliek een evenement plaats van de Stichting International Land Art. Door deze stichting wordt een verband gelegd tussen kunst en natuur met als doel het publiek meer te betrekken bij de landgoederen van Buitengoed Geul en Maas. Gedurende een werkweek tijdens het evenement laten een twintigtal Land Art-kunstenaars uit meerdere Europese landen zich inspireren door het hellingbos van Landgoed Vliek om vervolgens ter plaatse hun kunstwerken te vervaardigen.
De officiële opening van de Land Art expositie zal op zaterdag 18 mei plaatsvinden.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top