Skip to Content Skip to Index Page
De liefde voor het niet perfecte

De liefde voor het niet perfecte

In het Toon Hermans huis Roermond is vanaf 17 augustus een nieuwe expositie te bewonderen. Lena Valbæk Jessen, geboren in Denemarken in 1964 exposeert haar werken met de titel: De liefde voor het niet perfecte. Op haar 39ste is zij begonnen met tekenen en schilderen. Zij is gestart op de tekenschool in Linne en de laatste 15 jaar werk zij onder begeleiding van docent Joke Martens.

De mens staat centraal in het werk van Lena Valbæk Jessen. Een mens, die niet hoeft te passen in het hokje, die niet perfect hoeft te zijn. Haar werk in de gehandicaptenzorg heeft Valbæk Jessen' liefde voor het niet perfecte en afwijkende laten groeien. Ondanks het experimenteren in haar werk met materialen, technieken en stijlen, is er zeker een rode draad in te herkennen.

Zo is er de huid, die zowel als schildershuid en als menselijke huid terugkeert. Acrylverf, een diversiteit aan materialen en expressief kleurgebruik vinden hun weg op het doek. Door het aanbrengen van vele dunne laagjes verf en het toepassen van vloeipapier ontstaat er in het werk van haar een huid en daarmee een spannend en doorwerkt vlak. De Franse filosoof Emmanuel Levinas staat aan de basis voor de fascinatie en liefde die Lena Valbæk Jessen voor de mens koestert.

Als u graag een kijkje wilt komen nemen in het Toon Hermans Huis en de werken van Lena wilt komen bewonderen, kunt u een afspraak maken via de e-mail: administratie@toonhermanshuisroermond.nl tijdens onze openingstijden.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...