Skip to Content Skip to Index Page
content page title

De vondst vertelt

Kunst, Cultuur & Educatief

De tentoonstelling De vondst vertelt geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding. Uit persoonlijke archieven zonden bewoners voorwerpen met verhalen in. Deze ruim 30 vondsten vertellen elk een uniek verhaal uit die tijd. Op de dag dat heel Heerlen 75 jaar geleden bevrijd werd, namelijk woensdag 18 september, opent de expositie officieel haar deuren.

Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis achter de sierlijke bierkan die Jack Vinders van zijn tante erfde, lees en bekijk het verhaal van de weeskinderen die in de jaren '40 op Kasteel Hoensbroek woonden en kom erachter hoe het zit met de zelfgemaakte Engelse vlag die in 1944 boven Heerlen moest wapperen. De vondst vertelt is een project van Historisch Goud, De Vondst en Heerlen Vertelt.

Met een aantal sprekers en onder het genot van een hapje en een drankje wil de organisatie samen proosten op de vrijheid. Dat wordt in De Vondst aan het Raadhuisplein 20 in Heerlen gedaan, op woensdag 18 september vanaf 16.30 uur. Daarna kun je de expositie bezoeken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar ontdek@devondst.nl.

De Vondst is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag & zondag van 12.00-17.00 uur.

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...