Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Innovatieve mode en slim textiel

Kunst, Cultuur & Educatief

Museum de Kantfabriek wil een podium bieden voor ontwikkelingen op textielgebied. Daar hoort het tonen van afstudeerwerk bij van fashion- en textielstudenten van Nederlandse Kunstacademies. Maar ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven en St Lucas Boxtel zijn producten van studenten en docenten die we graag willen tonen om de bezoeker mee te nemen in de (nabije) toekomst van de mode.

Gastcurator Marina Toeters – docent TU/e, initiator van by-wire.net en de Fashion Tech Farm in Eindhoven – haar collega's en studenten onderzoeken nieuw textiel, productie technieken en maken sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken. Van de volgende ontwerpers zijn outfits te zien: Annet Couwenberg, Daniëlle Ooms, Eva van der Born, Jori van der Kolk, Rachelle Kraal, Fabienne van der Weide, Jessica Joosse, Gail Kenning, Daisy van Loenhout, Bruna Goveia, Melissa Bonvie en Margreet de Kok.

Het project van Danielle Ooms bijvoorbeeld (zie bijgevoegde afbeelding) beoogt duurzame en circulaire mode te creëren. Het resultaat is een biologisch afbreekbaar materiaal op appelbasis; vergelijkbaar met leer, maar zonder een schadelijke invloed op de natuur. De bedoeling is om het verlangen naar de esthetiek en het gevoel van het materiaal en het kledingstuk te laten groeien, met als troef geen invloed op het milieu.

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...