Skip to Content Skip to Index Page
content page title

75 jaar bevrijding Maasvallei

Kunst, Cultuur & Educatief

Op 18 september a.s. is het 75 jaar geleden dat de Amerikaanse soldaten de Maasberg opreden en zo Elsloo bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat was hier het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om dit te herdenken is er in het Streekmuseum vanaf nu een schitterende tentoonstelling te zien.

Deze tentoonstelling laat zien wat in veel andere musea niet te zien is. De inwoners van Elsloo en het dagelijkse leven tussen 1940 en 1945 staan centraal. Hoe was het om te leven in een oorlog? Wat was er nog te koop in de winkel? Hoe was het om soldaten ingekwartierd te hebben? En wat gebeurde er toen de bevrijding eenmaal een feit was? Op al deze vragen krijg je antwoord. De ruimtes van het museum zijn ingericht zoals dat in de oorlog bij de meeste mensen thuis het geval was. De winkel laat zien wat je er nog kon kopen. Er zijn veel originele en soms zeldzame voorwerpen, brieven, landkaarten en foto’s te zien en de gidsen kunnen een goed beeld geven van het leven in de oorlog.

Daarnaast is er een geschiedenisles gemaakt voor de bovenbouw van de basisschool die perfect afgesloten kan worden in het museum. Kortom; een expositie voor jong en oud maar die ook bij uitstek geschikt is om met verschillende generaties te bezoeken.

Het Streekmuseum is geopend op dinsdag van 13.00-16.00 uur, op woensdag van 13.00-16.00 uur, op donderdag van 13.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...