Skip to Content Skip to Index Page
Duo-expositie

Duo-expositie

Cultuurstad Heerlen krijgt er een nieuw kunstpodium bij: galerie Van Dam. Deze galerie is een onderdeel van boekhandel Van der Velden van Dam, de in juli vorig jaar geopende boekhandel aan de Promenade in Heerlen die behalve boekhandel ook een podium en ontmoetingsplek wil zijn.

Galerie Van Dam wordt een onderaardse vindplaats voor kunst uit de regio Parkstad. De galerie is gevestigd in de ruime kelder onder de boekhandel. We streven naar duo-exposities van (semi-)professionele kunstenaars uit de regio Parkstad. De aftrap wordt verricht door twee kunstenaars uit Heerlen: Hans Keuls (aquarellen) en Jos Laven (objecten). Curator van de expositie is Wiel Beijer.

Hans Keuls heeft een leerzaam avontuur in Spanje achter de rug waar hij via Galerie Post+Garcia gedurende anderhalf jaar elke maand een week mocht werken in het atelier van de beroemde kunstenaar Ripollés. Daar leerde hij een unieke druktechniek en daar liet hij voor het eerst in jaren weer figuratie toe in zijn werk. Terug in zijn atelier kwam Keuls in aanraking met de aquareltechniek en wederom liet hij figuratie toe in zijn scheppingen. "Tijdens de lockdown heb ik elke dag in mijn atelier gewerkt en voordat ik het goed en wel in de gaten had, lagen er zo’n 150 aquarellen voor mijn neus", zegt hij. Het resultaat van deze ontdekkingsreis zijn verhalende in snelle, directe en kalligrafische penseelvoering geschilderde aquarellen waarop beeldgedichtjes, (mythische) figuren en dieren herkenbaar zijn. Een logische sidestep in stijl en techniek na jarenlang alleen maar mijn 'impressionistische', organisch geschilderde olieverflandschappen te hebben gemaakt", zegt Hans Keuls over deze 'tussenstap'.  
"Mijn schilderijen zijn mijn thuis, kleur en ritme mijn haven, alleen daarin kan ik wonen, waar ik me aan troostvuur kan laven, ik ben de verfvogel, schilder van het blauwe uur." duidde Keuls eerder, vrij naar een gedicht van Slauerhoff.

De aquarellen van verfvogel Hans Keuls zijn nu exclusief te zien in onze nieuwe Galerie Van Dam. 

De galerie is geopend op maandag van 12.00-18.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur, op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...