Skip to Content Skip to Index Page
Hub Pollen, stillevenschilder

Hub Pollen, stillevenschilder

'Hedendaags Realisme', zo omschrijft Hub Pollen zijn werk. Zijn stillevens zijn inderdaad verbluffend realistisch, met dezelfde perfectie als bij de 17e en 18e eeuwse stillevenschilders. De liefde voor het detail straalt van zijn schilderijen. Rust, schijnbare eenvoud, tijdloze kunst.

Hub is een laatbloeier. Rond zijn 50ste pakte hij de hobby uit zijn jeugd weer op, werkt aanvankelijk als autodidact. Schilderlessen in België gaven zijn talent vleugels, op zijn vijfenvijftigste besloot hij om zich volledig op het schilderen van stillevens toe te leggen.

"Ik ben vooral geïnspireerd door 17e en 18e eeuwse stillevenschilders, maar ook door hedendaagse kunstenaars. Mijn schildertechniek is gebaseerd op de klassieke manier. De lichtval bestudeer ik vooraf grondig, want dat spel van licht en donker geeft karakter aan mijn schilderijen. Pas als dat allemaal klopt, kan ik het doek opzetten." "Wat je ziet krijg je, niet meer en niet minder."

De inleiding tot deze expositie wordt gegeven door Gedeputeerde Ger Koopmans. De toegang tot de expositie en vernissage is gratis en de stillevens zijn te zien op donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de kunstenaar op de website van Hub Pollen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...