Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Nieuwe exposanten in galerie Bont & Blauw. 

Na een gevarieerde start met ons expositieseizoen is het nu weer tijd om van kunstenaars te wisselen. Om te beginnen is er Annemarie Petri met haar indrukwekkende schilderijen en etsen. Ze neemt ons mee naar een surrealistische fantasiewereld van vissen, vogels en verdwaalde gebouwen. Ze is een uitgesproken fijnschilder met een kleurrijk palet.

Dat geldt ook voor Renée Matijssen die echter heel andere onderwerpen gebruikt. Haar stillevens benadrukken de schoonheid van de dingen dicht bij huis zoals schotels, kopjes en vruchten.
Brons is er van John Deckers die figuren maakt die doen denken aan rotstekeningen uit lang vervlogen tijden. Hij ontwikkelt daarbij een heel eigen vormentaal.

Cathy van Helvoirt schildert met bijenwas, encaustiek en weet daarbij heel verassende creaties te maken. Ze werkt met verschillende technieken om tot het uiteindelijke werkstuk te komen. Toeval speelt een grote rol.
Ook bij Ingrid Capozzi is toeval belangrijk. Bij haar glaskunst wordt het definitieve uiterlijk pas zichtbaar als het uit de oven komt. Het werk doet denken aan dingen als water, wolken of gesteenten.

Miriam Meulepas maakt confronterende beelden van de onvolmaaktheid. Zij portretteert de imperfecte en kwetsbare mens in al zijn facetten. Haar beelden van watergedragen polyester zijn bepaald niet flatterend, eerder het tegendeel.

Kortom, een expositie die u gezien moet hebben.
Natuurlijk kunt u ook weer onze beeldentuin bezoeken met een werkelijk schitterende collectie van beelden van grotendeels Nederlandse top beeldhouwers.
We ontvangen u graag op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur in onze galerie en beeldentuin.
Uiteraard kunt u ons bellen als u op deze dagen verhinderd bent.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...