Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Maastricht Photo Festival

Kunst, Cultuur & Educatief

Centre Céramique is zeer verheugd dat het tijdens Maastrichts eerste fotografiefestival het werk van Bob Thissen mag exposeren. Bob Thissen (1985, Hoensbroek) is onder kenners van Urban Exploring wereldberoemd (Urban Exploring is het fotograferen van verlaten, meestal niet vrij toegankelijke gebouwen). Hij heeft vele duizenden locaties bezocht, van het door de tsunami en de kernramp geteisterde Fukushima tot een Russisch actief militair terrein in Kazachstan waar vergeten space shuttles liggen. Hij maakte foto- en filmbeelden in meer dan 65 landen, vaak op verboden locaties. Hij riskeert telkens zijn leven, vrijheid en gezondheid, maar zet zijn passie stug door. Inmiddels weten alle grote nieuws- en televisiestations hem te vinden voor zijn weergaloos intrigerende beelden. Zijn foto's en (stop-motion) films worden gepubliceerd door o.a. National Geographic en CNN.

In Centre Céramique is een selectie van zijn werk te zien: naast een twintigtal foto's ook film- en stop-motion beelden. Dit is de eerste keer dat zijn werk wordt geëxposeerd. De tentoonstelling van Bob Thissen is een van de 34 exposities (op 26 locaties) die te zien zijn tijdens het Maastricht Photo festival van 20 t/m 29 september.

Bob Thissen behaalde zijn master animatiefilm aan de MAD in Genk. Zijn afstudeerfilm Nothing Beside Remains (een stop-motion film gemaakt in verlaten gebouwen) werd vertoond op vele filmfestivals. Samen met zijn oud-leraar Toon Loenders bedacht en maakte hij de serie Exitus die in 2016 is uitgezonden op NPO3 en Canvas. In deze reeks bezoekt Bob verlaten gebouwen wereldwijd en brengt deze tot leven d.m.v. stop-motion.

Zaterdag 28 september geeft Bob Thissen om 14.00 uur een rondleiding door zijn expositie, daarna kunt u uw boek door hem laten signeren. Deelname rondleiding € 4,50/€ 3,50 voor festivalbezoekers/bibliotheekleden (korting alleen in voorverkoop op vertoon van festivalticket).

Aanmelden kan via email: klantenservice@maastricht.nl of telefonisch: 043-3505600.

De foto's zijn te zien op dinsdag van 9.00–21.00 uur, op woensdag t/m vrijdag van 9.00–18.00 uur en op zaterdag & zondag van 13.00–17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...