Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Limburge- Maas- Landschappen

Kunst, Cultuur & Educatief

Ton Vranken schildert 40 jaar Limburgse- Maas- Landschappen.

Ton Vranken, wonende in Susteren, (Geulle 1947), heeft zich de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot één van de toonaangevende schilders van het Limburgse- Maas- Landschap. Na zijn conservatorium opleiding werd Ton aangesteld als docent aan de Muziekschool te Venray. Als kind was Ton al creatief met verf, waardoor zijn eerste schilderij van het kasteel van Geulle tot stand kwam door o.m. het gebruik van tandpasta, restjes verf en een stukje beddenlaken op latjes gespannen. In 1979 heeft Ton, onder invloed van Patrick Creyghton het penseel weer opgepakt en is zich gaan verdiepen in het Limburgse- Maas- Landschap. Hij probeert het landschap te idealiseren, en houdt zich niet aan het fotografische voorbeeld. Hij zoekt zijn modellen, bij voorkeur zijn dat hoogstambomen, heggen, soms weilandpalen of de Maasbedding met haar zwerfkeien. Voor de weergave van grassprietjes haalt hij de dunste penselen tevoorschijn. De fijnschilder deinst er niet voor terug om schilderend de mogelijkheden
die het menselijke oog ziet zelfs te overtroeven. In zijn drang naar puurheid in de weergave van het landschap heeft hij zichzelf de beperking opgelegd dat landschap niet te stofferen met mensen, dieren, vogels, nee het is puur flora, puur land, puur aarde en struikgewas, puur boom en hout.

Vanaf 2008 woonachtig in Susteren heeft hij ook deze omgeving op het linnen vastgelegd.

De opening vindt plaats op vrijdag 21 juni 2019 om 20.00 uur. Gastheer is Jos Douven. Cultureel antropoloog /conservator Kitty Jansen-Rompen verzorgt de inleiding en Gouverneur Theo Bovens opent de expositie.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Feurthstreet Lumber Factory Jazzband.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 11.00-17.30 uur en op vrijdag 28 juni van 14.00-17.30 uur.


Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top