Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Beeldend kunstenaar Peter Hermans presenteert de expositie Colourful Art Limburg. Een kleurrijke vertoning!

Kunstenaar Peter Hermans is grafisch opgeleid en was tot 1996 werkzaam als lithograaf. Zijn hele leven heeft hij getekend en geschilderd en sinds hij de lithografie vaarwel heeft gezegd, is hij full-time actief als beeldend kunstenaar. Hermans' huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen en indrukken, opgedaan in het dagelijks leven, musea, boeken, maar zeker ook door zijn beroep van lithograaf waar hij o.a. veel te maken had met het reproduceren van kunstboeken. Van jongs af aan is hij geboeid door kunst en cultuur in het algemeen en door de Weerter kunstenaars Jan Tullemans en Walter Schalken in het bijzonder. Maar ook grootmeesters zoals Picasso, Karel Appel, Lucebert en Constant Permeke zijn een grote inspiratiebron voor hem.

In eerste instantie schilderde hij met olieverf, maar uiteindelijk geeft hij de voorkeur aan de veelzijdigheid van acryl, die hij gebruikt zoals hij voorheen olieverf hanteerde.
Werken van Hermans zijn niet in één blik te bevatten; ze nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan. Zijn streven is niet alleen een mooi beeld te scheppen; hij wil vooral een krachtig, prikkelend en boeiend geheel laten ontstaan, rechtstreeks op het doek. Mensen en dieren krijgen steeds een prominente plaats door middel van expressieve penseelstreken, met een kleurrijk palet, in allerlei situaties en belevingen. Door middel van zijn schilderijen wil Hermans de verwarring die hij in het leven ervaart, omzetten tot een hanteerbaar, harmonisch geheel, om zodoende een eigen, typerende wereld te scheppen. Kortom, schilderen en tekenen zijn voor hem noodzakelijke levensbehoeften om uiting te geven aan de wisselende gezichtsvelden waarmee hij de werkelijkheid beleeft.

Hermans heeft vele malen geëxposeerd in diverse galerieën, solo of in groepsverband. Zijn schilderijen vinden hun weg naar particulieren niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland weet men zijn werken te waarderen.

De expositie bij COLOURFUL ART Limburg loopt van 18 januari tot 1 maart 2020.
We ontvangen u graag in onze galerie! De galerie is geopend op zaterdag van 12.00-17.00 uur. Bezoek aan onze galerie, buiten de zaterdag, is op afspraak mogelijk.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...