Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Kleur in mens en dier

Kunst, Cultuur & Educatief

Kleur in mens en dier - een Ontmoeting met Louk Weyers, kunstenaar en beeldhouwer uit Grathem.

In haar loopbaan heeft ze een gedegen ondergrond gekregen. Ze leerde boetseren, modeltekenen, steenhouwen, houthakken, callifraferen en bronsgieten, reclametekenen, airbrush en andere disciplines. En - altijd nieuwsgierig naar het nieuwe - beproefde zij minder voor de hand liggende materialen zoals geëxpandeerd schuim, polyester, aluminiumcement, beton en papierklei, maar ook hakken in gips, mallen maken in siliconen en bouwschuim voor het gieten van kunsthars.

In 2003 startte Louk met papier en papierpulp, wat resulteerde in origineel, ruimtelijk werk voor binnen. Zo ontstonden verrassende vormen, meestal op een speciaal gemaakt frame. Vrolijk en kleurig, altijd met een vleugje humor. Haar glasobjecten lijken uit de losse pols geschilderd.
De laatste jaren maakt Louk vooral ruimtelijke creaties van kunsthars die wèl naar buiten kunnen. Niet schadelijk voor Louk of milieu, gebruikt ze een watergedragen hars en poeder, door de fabrikant voor 30 jaar buiten gegarandeerd.

Haar oeuvre omvat beelden van mens, dieren en objecten. Figuratief en abstract, voor buiten en binnen. Stuk voor stuk kunstwerken met een knipoog, waar de blijheid vanaf straalt. Elk object is een aansprekend bewijs van haar brede interesse, affiniteit met vorm, kleur en creativiteit.

De gebruikte kunsthars en acrylverven zijn lichtbestendig, de laklagen geven een duurzame bescherming. Zowel Louks vrije werk als haar werk in opdracht van liefhebbers in binnen- en buitenland is alleszins betaalbaar. Ook dat is heel bijzonder.

Lemmens Optiek is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 9.30-18.00 uur en op zaterdag van 9.30-16.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top