Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Excursie Ieper en omgeving

Kunst, Cultuur & Educatief

Het Historisch Reisgenootschap Cliotravel uit Midden-Limburg bezoekt op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus de Belgische stad Ieper en omgeving. Ieper was één van de bloedige slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Het loopgravenfront vertoonde rondom deze Westvlaamse stad een uitstulping, in militaire termen een 'salient' (boog) geheten. Tijdens vijf veldslagen werd de stad met de grond gelijk gemaakt. Met name de Derde Slag om Ieper, ook bekend als de Slag om Passchendale, is heel berucht. De dichter-soldaat Siegfried Sassoon schreef daarover: "I died in hell, they called it Passchendael". In de Tweede Slag om Ieper werd door de Duitsers voor de eerste keer gifgas ingezet.

We starten onze excursie aan de rivier de IJzer, waar de Belgen de Duitse invasie van 1914 wisten te stoppen en achter deze waterlinie de gehele oorlog wisten stand te houden.

Tijdens de tweedaagse excursie bezoeken we de restanten van de loopgravenoorlog, musea (o.a. Memorial Museum Passchendaele) en begraafplaatsen. Natuurlijk bezoeken we 's avonds de Last Postceremonie bij de Menenpoort, waar vanaf 1928 54.000 vermiste soldaten worden herdacht. Ook enkele mijnenkraters van de mijnenslag van Messine Ridge ontbreken niet in het programma.

Reisinfo: opstapplaatsen in Horn, Roermond en Echt (vertrek 7.00 uur). Inclusief vervoer, overnachting, ontbijt, lunch (1x), diner (2x), entree musea, gids- en reisbegeleiding.

Kijk voor meer informatie op de website of bel 06-19675394.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...