Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Painted Reality is een groepstentoonstelling van 5 Spaanse kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero, een van onze kunstenaars. Wat deze kunstenaars bindt, is hun realistische stijl, elk op zijn of haar eigen manier.

De kunstenaars kennen elkaar van de masterclasses die Antonio Lopéz elke zomer geeft om tegenwicht te geven aan het onderwijs op de academies. De filosofie van schilderen wat je ziet, zonder opsmuk en zonder interpretatie is te zien in het werk van deze 5 jonge kunstenaars. Landschappen, stillevens, gebouwen en portretten, alles is waar te nemen en wordt vertaald op het doek of op papier. Toch is het werk van de vijf kunstenaars meer dan 'naschilderen'. Er worden dingen weggelaten, er ontstaan lijnenspellen, er wordt gefocussed.

In onze huidige tijd, waarbij het spektakel en het effectbejag vaak de norm lijken te zijn, is het werk van deze 5 Spaanse kunstenaars een verademing. Ze brengen je terug naar het kijken en naar een realiteit die we soms niet meer zien.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 24 augustus om 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars bij PontArte, Kapoenstraat 29 in Maastricht en zal te zien zijn t/m 18 september.

Openingstijden tijdens de tentoonstelling: donderdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...