Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Flow: de verbinding tussen drie Limburgse kunstenaars. Curator Pascalle Mansvelders bracht drie Limburgse kunstenaars bij elkaar. Deze vrouwen werken in verschillende disciplines, maar hun werk vertoont duidelijke overeenkomsten. Het continue proces waarin de kunstenaars aan zelfonderzoek doen wordt zichtbaar in bijzondere werken. Daarin geven ze uitdrukking aan wat hun bezighoudt en aan het verhaal dat zij willen vertellen.

Kunstenaars werken over het algemeen in relatieve afzondering, zij werken veelal in een cadans die het hun mogelijk maakt om zich te concentreren. De afzondering van de kunstenaars is relatief, zij keren zich helemaal niet af van de samenleving, sterker nog door de vinger aan de pols van de samenleving te houden, verrassen zij ons met een andere wijze van zien, een visie op wie wij zijn en hoe wij ons tot elkaar verhouden.

Hester van Tongerlo onderwerpt zichzelf aan experimenten die de ethische, sociale, persoonlijke en zelfs de fysieke grenzen van de mens onderzoeken. Door deze experimenten te documenteren en te tonen aan het publiek wordt de toeschouwer deelgenoot. Bewustwording is van essentieel belang in haar onderzoek.

De werken van Suzanne Berkers hebben geen vaste vorm maar kunnen veranderen of bewegen, in- of uitvouwen, verdwijnen en weer verschijnen. De grens tussen tijdgebonden en tijdloos in een terugkerend ritme van verleden, heden en toekomst maken haar werken poëtisch. Dat staat soms in schril contrast met de technische en mechanische elementen.

In de foto's van Hélène Hermans herkent men duidelijk de fascinatie voor verborgen plekken, voor plaatsen die op je netvlies blijven hangen en voor plaatsen die associaties oproepen en tijd doen vervagen. Flarden en beelden uit het verleden en heden komen letterlijk bovendrijven en vormen een nieuw beeld. De verstilde herinneringen doen beseffen dat niets verdwijnt zonder een spoor achter te laten.

Deze rijke expositie wordt geopend op zondag 26 januari 2020, vanaf 12.00 uur. Het Odapark is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
FLOW is te zien tot en met 29 maart 2020. De toegang tot Odapark en de tentoonstelling is gratis.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...