Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Geluidskunst is levendiger dan ooit. Op steeds meer tentoonstellingen, festivals en plekken in de openbare ruimte krijgt geluidskunst de ruimte om zich te laten horen. Net als vele andere hedendaagse kunstgenres is geluidskunst interdisciplinair van aard. De werken kunnen opgebouwd zijn uit een combinatie van audio, media, video, film en/of een kunstinstallatie. Vroege voorbeelden van geluidskunst omvatten Luigi Russolo's Intonarumori (1913) en geluidskunst van Dadaïsten (1916-1920).

Voetstappen, flarden van muziek of van een gesprek, een piepende deur, schreeuwende marktlui, het zijn geluiden die ons onderbewustzijn slechts vluchtig passeren. We horen ze niet bewust, en toch kleuren ze onze wereld. De geluidskunst in Museum Romeinse Katakomben vertelt een verhaal en daagt je uit om zelf óók een verhaal te vertellen.

De geluidskunstenaars hebben gewerkt met klanken en geluiden die verbonden zijn met de thema's van ons museum: het oude Rome, de eeuwige cirkel van leven en dood, en uiteenlopende mythologische verhalen. Zij hebben deze geluiden gevangen in adembenemende muzikale composities. Omhuld door een donker labyrint word je je bewust van de verschillende klanken, geluiden en tonen, en daarnaast ga je je eigen geluidskunst maken in onze SoundRooms.

Het museum presenteert met trots:

  • Paul Amlehn (NZ) geluidskunstenaar, o.a. Biennale Venetië & Documenta Kassel
  • Erwin Stache (D), geluidskunstenaar, SoundRoom
  • Mike Kramer (AU/NL) geluidskunstenaar en artistic director (h)ear.
  • Paul Caron (BE) beeldend kunstenaar, SoundRoom
  • Jet Nuij (NL) beeldend kunstenaar, visuele projecties

Zij exposeren hun muzikale en visuele belevingen één maand lang in het ondergrondse labyrint. Bezoek de geluidsexpositie Luister en laat je onderdompelen in onvergetelijke klanken, tonen en vertellingen, meer dan 25 meter onder het aardoppervlak..! Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.

*De interactieve geluidsinstallatie van Erwin Stache is ter beschikking gesteld door Intro In Situ.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top