Skip to Content Skip to Index Page
Schoonheid & Verval

Schoonheid & Verval

Ontdek de schoonheid van rommelige interieurs, baders aan de Zwarte Zee en onttakelde fabrieken in post-communistisch Bulgarije. De Bulgaarse schilder Dimitar Genchev en de Belgische beeldhouwer Peter Buggenhout zijn beiden gefascineerd door verval en tonen de sublieme schoonheid van onttakelde fabrieken, vuilnis en puin.

Het Bulgaarse schildertalent Dimitar Genchev (Plovdiv, 1985) en bekende Belgische beeldhouwer Peter Buggenhout (Gent, 1963) zijn gefascineerd door verval. Zij tonen de sublieme schoonheid van onttakelde fabrieken, vuilnis en puin.

Het voormalige Oostblok levert vele schildertalenten af, van de Leipziger Schule tot de Roemeense school van Cluj. Ook Dimitar Genchev is een fantastische schilder, dankzij de gedegen schildertraining die hij sinds zijn twaalfde kreeg. Hij stak zijn licht op bij de klassieke meesters in het Rijksmuseum en bezocht de vooruitstrevende Rijksakademie in Amsterdam. Met 40 werken is dit de eerste museale overzichtstentoonstelling van deze Bulgaarse schilder in Nederland.

Peter Buggenhout verwierf internationale bekendheid met zijn imposante sculpturen van geroest ijzer, puin, slachtafval, stof en vuil. Abjecte materialen die we anders geen blik waardig keuren en die ons angst inboezemen. Hun oorspronkelijke functie is niet meer te achterhalen. Deze 'stofsculpturen' lijken niet gemaakt, maar als vanzelf ontstaan met het verstrijken van de tijd.

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via de website www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/reserveren-musea.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...