Skip to Content Skip to Index Page
Duo-expositie

Duo-expositie

Janneke Laheij (1946) studeerde aan de Kunstacademie Maastricht en haalde haar eerste- graads bevoegdheid Vrije Textiele Werkvormen in 1972. Ze exposeerde in diverse galeries in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Ierland en in Musée l’Hospice Comtesse in Lille / Frankrijk.

Rob Stultiens (1922 - 2002) was een leerling van Charles Vos aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht, vervolgde zijn studie bij Piet Esser aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (1946-1948) en bij Oscar Jespers aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Zijn veelzijdig oeuvre omvat onder andere sculpturen, monumentaal werk en kleine keramische beelden. Hij ontving in 1969 de Hustinxprijs. Ter ere van de viering in 1976 van zijn zilveren jubileum als beeldhouwer, werd in het Bonnefantenmuseum in Maastricht een overzichtstentoonstelling van zijn werk gehouden. Hij exposeerde in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Tsjechië, en op tientallen plaatsen in geheel Nederland. Rob Stultiens noemde zijn werk Rob Art.

In Museum Valkenburg is een selectie uit de kleine keramische beelden van Rob Stultiens te zien. Het museum is geopend op donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...