Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Voor de tentoonstelling verwerkte Vivienne Debats-Smids oude en vergeten boeken tot kunst. Zij geeft deze een nieuw leven in de vorm van schilderijen, wandtapijten en objecten met behulp van verschillende technieken. Vivienne heeft een grote voorliefde voor de prachtige boeken uit het verre verleden.

Omdat het in haar familie belangrijk was om je creatieve kanten te ontwikkelen, kwam Vivienne al vroeg in aanraking met kunst. Zo leerde zij van jongs af aan goed te kijken naar de schoonheid die de natuur en de kunsten ons biedt. Het liet haar tot op heden niet meer los.
In haar zoektocht naar oude, vergeten exemplaren blijft zij gecharmeerd van de fraaie zachte kleuren en de klassieke uitstraling die oude boeken vaak hebben. De combinatie tussen boeken en barokke figuren worden vaak in haar werk toegepast.

Vivienne Smids: "Mijn hele leven ben ik al bezig met schilderen en maak ik graag kunstzinnige 'dingen'. In mijn werk combineer ik vaak met Oost-Indische inkt en meerdere lagen olieverf. Zo ontstaan er 3-D doorkijkeffecten waarbij er steeds iets nieuws te ontdekken valt. Ik werk behalve op papier ook graag op linnen, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar het maken van wandtapijten."

Behalve schilderijen en wandtapijten creëert zij ook (kleinere) kunstobjecten van boeken en kettingen van papier/boeken en uiteraard ook kunstkaarten. Het oude boek krijgt zo een tweede leven.

De kunstwerken van Vivienne zijn te zien op maandag van 10.00-18.00 uur, op dinsdag, woensdag, vrijdag & zaterdag van 9.00-18.00 uur, op donderdag van 9.00-21.00 uur en op zondag van 12.00-18.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top