Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Expositie in het woonhuis en atelier van kunstenaar Marcel van Hoef te Roermond. Kunstschilder Marcel van Hoef transformeert in het achtste jaar op rij zijn karakteristieke woonhuis en atelier in de binnenstad van Roermond één maand lang tot expositieruimte. De gehele benedenverdieping van de woning en het atelier wordt veranderd in een grote tentoonstellingsruimte voor de jaarlijkse expositie Arts & Crafts. Dit jaar vindt deze expositie plaats van zondag 26 mei t/m zondag 30 juni.

Recente schilderijen van Van Hoef worden gecombineerd met werk van vier gerenommeerde collega-kunstenaars, waarvan hij vindt dat ze werk van onderscheidend hoog niveau maken. Uitmuntende vakvrouwen en-mannen met een staat van dienst waaruit een erkend meesterschap blijkt.
De figuratieve mensfiguren in brons en marmer van Margot Homan zijn virtuoos en worden al vele jaren internationaal getoond en verzameld. Dat geldt ook voor de beelden van mannen en honden uit terracotta van de Belgische keramist Peter Vanbekbergen. De porseleinen objecten van de Amsterdamse keramiste Maria ten Kortenaar zijn opgebouwd uit kleurrijke patronen in ingelegd porselein (Nerikomi). Haar werk is opgenomen in museale collecties in China en Japan. Petra Wolf uit Duitsland maakt keramiek met een hoogst eigen signatuur. Ze won diverse prijzen en haar werk is opgenomen in musea in Duitsland, België en Nederland. De schilderijen met hedendaagse stedelijke landschappen en reflecties in water van Marcel van Hoef zijn realistisch van stijl. De Roermondse schilder is bekend om zijn uiterst persoonlijke benadering van klassieke schilderkunstige thema’s als ruimte en licht. Zijn werk wordt ook gewaardeerd omwille van de bijzondere karakteristiek van de eitempera-techniek waarin hij al meer dan 25 jaar werkt.

Schilderkunst, beelden in keramiek, porselein, brons en marmer worden door kunstenaar en curator Marcel van Hoef verenigd in een professionele en spannende tentoonstelling. De toegang is gratis en alle getoonde kunstwerken zijn te koop.

De expositie is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00-17.00 uur. Ook geopend met Hemelvaart op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei en op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, telkens van 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top