Skip to Content Skip to Index Page
Een artistiek leven in vogelvlucht

Een artistiek leven in vogelvlucht

Daniël Haans is een klassieke fijnschilder. In de voetsporen van vele kunstschilders die in de Zaanstreek hebben gewerkt is hij geboeid door de molens, het water, de Zaanse huizen en de indrukwekkende luchten in het Noord-Hollandse weidelandschap. Hij is er geboren, getogen en ook gebleven. Vooral zijn landschappen tonen zijn verbondenheid met dit weidse land.

Het leven van Daniël Haans staat vanaf zijn vroegste jeugd in het teken van de schilderkunst. Al op vijfjarige leeftijd verraste hij met een goed gevoel voor perspectief en kleur. Vanaf zijn 12e jaar ging hij in de leer bij fijnschilder en plaatsgenoot Joop Johannes de Graaf in Krommenie, bij wie hij kennis maakte met de technieken van oude meesters en de opbouw van hun schilderijen.

Na zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum ging hij in de leer bij Cornelis le Mair. Deze had internationale faam verworven met zijn weldadige pronkstillevens waarop oude tijden lijken te herleven. In die periode produceerde Daniël Haans veel stillevens, landschappen en portretten. Zijn werk toont romantische taferelen en scènes die uit het leven zijn gegrepen. Niet zelden met een dramatische touch, die mede wordt verklaard door een chronische ziekte die hem op jeugdige leeftijd trof en waardoor hij aan één oog blind is geworden.

Museum het Petershuis is geopend op woensdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...