Skip to Content Skip to Index Page
Schilderijenexpositie

Schilderijenexpositie

Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de kunstenaar Casper Bentsink, die begin 2019 overleden is. Sinds 1987 was Casper Bentsink actief in het vervaardigen van olie- en acrylverfschilderijen. In de periode tot 2003 waren het grotendeels realistische werken met als onderwerp boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten. Een omslag kwam in 2003 toen de eerste schreden werden gezet in het vervaardigen van mozaïekschilderijen.

Mozaïekwerk is een veeleisende schildertechniek. Om bijvoorbeeld een werk in de maat van 60x120 te kunnen maken is een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur. Casper's stijl laat zich het best omschrijven als volger van het consensisme. Een stroming die staat voor het 'visualiseren van het gevoel voor harmonie en vrede'. Schitterende kleuren en vrij strakke vlakken die met elkaar een grote levendigheid uitstralen.

Elk mozaïekwerk heeft zijn eigen karakter. De meeste werken hebben als thema zomer, winterlandschap, zeegezicht of stadsgezicht. Bij het schilderen haalde Casper veel inspiratie uit zijn favoriete vakantiestek: Limburg. De werken van Casper stralen vakwerk en - ondanks het gebruik van felle kleuren - rust uit.

De galerie is geopend op zaterdag van 12.00-17.00 uur en de eerste zondag van de maand van 12.00-17.00 uur. Tevens op afspraak.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...