Skip to Content Skip to Index Page
Een poëtisch realist

Een poëtisch realist

Museum Valkenburg presenteert van 5 juli t/m 4 oktober 2020 een bijzondere tentoonstelling van het werk van de poëtisch realist Patrick Creyghton (Nijmegen, 1934). Een veertigtal schilderijen uit privébezit worden voor het eerst publiekelijk geëxposeerd, naast werken uit museumcollecties en uit het bezit van de kunstenaar.
Het werk van Patrick Creyghton is sterk verbonden met het Limburgse landschap. Hij is in Nijmegen geboren en verhuist op jonge leeftijd met zijn ouders naar het Limburgse Maasdorp Grevenbicht. Vanaf die plek bezoekt hij het atelier van de priester-kunstenaar Jean Adams in Nunhem. Bij Jean Adams leert Patrick niet alleen tekenen en schilderen, maar bovenal om te kijken naar de natuur en om die te interpreteren. De natuur zal voor hem altijd een belangrijke inspiratiebron blijven, die in landschappen en stillevens wordt vereeuwigd.
Aan de Stadsacademie in Maastricht volgt Patrick Creyghton daarna de schilderlessen van Willy Gorissen en Harry Koolen en na zijn militaire dienst krijgt hij op de Jan van Eyckacademie les van Ko Sarneel en Albert Troost. Hier ontmoet hij ook de beeldhouwster Agnes Motké, met wie hij in 1959 in het huwelijk treedt.

De expositie wordt geopend door dr. J. Kremers – oud-gouverneur Provincie Limburg op zondag 5 juli a.s. om 15.00 uur in het museum. In verband met de corona-crisis is deze alleen voor genodigden.

Bezoek aan de tentoonstelling altijd vooraf reserveren via de website van Museum Valkenburg of telefonisch: 043-6016394.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...