Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Lezen & Kunst uit de jaren vijftig

Kunst, Cultuur & Educatief

Expositie: Lezen & Kunst en nog veel meer uit de jaren vijftig. Een aantal met de stad Roermond verweven deelnemers zoals Els Moehl, Mariëtte Heesbeen, Trudy Aretz, Hans en Annet Beursgens en Marianne Wulms-Hovens laten in september kinderboeken uit hun jeugd zien in galerie Podium te Roermond.

De uitgelezen keuze geeft aan hoeveel plezier aan het lezen van papieren boeken ontleend kan worden vanaf de bron, de prille jeugdjaren. De expositie is bedoeld voor alle leeftijden. Bij oudere inwoners van Roermond en omgeving zullen de jeugdboeken dierbare herinneringen oproepen aan een vervlogen tijd.

In deze tentoonstelling worden kunst en lezen gecombineerd. De opening vindt plaats op woensdag 4 september om 14.00 uur. Om 16.00 uur zal tijdens een Remunjs keteerke door Marianne Wulms-Hovens voorgelezen worden uit Sancta Innocentia een dialect uitgave van Henri Rademaekers uit Roermond.

Donderdagmiddag 5 september leest Martin Koelen voor uit het door hem geschreven jeugdboek De booswicht in het bos.
Zaterdagmiddag 28 september leest Carmen Cremers voor uit haar jeugdboek De vloek van Severijn.

Tijdens de openingsuren van Galerie Podium van 13.00-17.00 uur zal telkens een van de exposanten aanwezig zijn om verdere uitleg te geven.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...