Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Schilderijenexpositie

Kunst, Cultuur & Educatief

Tot en met eind oktober 2019 hangt er een expositie van Jenny Servais in de bibliotheek van Gulpen-Wittem. Tijdens haar Pedagogische opleiding heeft Jenny de richting tekenen gekozen. Door een drukke baan in het onderwijs heeft ze echter weinig tijd gehad om haar hobby uit te oefenen.

Gedurende een verblijf van 1,5 jaar in China gaf zij les in zowel tekenen als Engels aan kinderen. Eenmaal teruggekomen in Nederland begon ze erover na te denken om het tekenen/schilderen weer op te pakken, maar pas na een workshop tijdens een reis in Frankrijk begon het echt weer te kriebelen. Tijdens de workshop heeft ze haar eerste schilderijen gemaakt. Nu volgt ze al 3 jaar cursussen in Simpelveld, waar ze uitgedaagd wordt om met nieuwe materialen, technieken en onderwerpen te werken. Aan het einde van het jaar gaat ze zich bezighouden met portretten.

Haar inspiratie haalt ze uit haar vele reizen en haar verblijf in China en het contact met de andere cursisten stimuleert haar creativiteit. Ze maakt veel foto's tijdens haar reizen en kijkt later welke interessant zijn om schilderijen van te maken.

Momenteel werkt ze vooral met acryl en aquarel, omdat dit snel droogt en ze snel kan doorwerken.

De bibliotheek is geopend op maandag & dinsdag van 14.00-17.00 uur, op woensdag van 12.30-17.00 uur, op donderdag van 10.00.12.00 uur en van 14.00-17.00 uur, op vrijdag van 14.00-19.00 uur en op zaterdag van 10.00-12.30 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...