Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Rurban - Landscapes on the Move

Kunst, Cultuur & Educatief

Als spiegel van de tijd fotografeerde Werner Mantz (1901-1983) in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw in de Euregio Maas-Rijn het opkomende industriële landschap en het natuurlijke landschap dat daarbij verloren ging. Voor het fotografieproject RURBAN Landscapes on the Move – geïnitieerd door de Werner Mantz Stichting in samenwerking met de Van Eyck – legden elf geselecteerde kunstenaars de huidige transformatieprocessen van dit gebied vast. Zij keken vanuit hun eigen lens naar het landschap en onderzochten welke aspecten in deze tijd van waarde zijn om vast te leggen. De deelnemers delen nu hun bevindingen met het publiek, in een tentoonstelling die hun werk van het afgelopen half jaar presenteert.

Met werk van: Axel De Marteau, Alexandra Huddleston, Andrea Acosta, Eva Pel, Franky Larousselle, Gladys Zeevaarders & Sophie Johns, Luuk Smits, Paolo Patelli, Zhou Junsheng en Yvon Ariese.

Het fotografieproject werd geleid door fotograaf Bas Princen, die ook instaat voor de samenstelling van de tentoonstelling. Fotografen Kim Zwarts en Romy Finke traden op als adviseurs. 
Het project is een samenwerking tussen de Werner Mantzstichting en de Hubert van Eyck Academie. 

De expositie is te zien op maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. De opening vindt plaats op vrijdag 7 juni om 17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top