Skip to Content Skip to Index Page
Barokke Parels

Barokke Parels

De stillevens van fine-art fotografe Marjan van Herpen zijn geïnspireerd door 17e eeuwse meesters als Rembrandt en Vermeer. Haar zorgvuldig uitgelichte foto's tonen ons geraffineerd gearrangeerde composities. De 'fotografische schilderijen' die zij in deze expositie heeft opgenomen zijn elegante stillevens, afgebeeld in een authentieke barokke stijl, vol spannende contrasten en met een verrassende lichtinval. De foto's zijn afgedrukt op metaalplaat of achter plexiglas.

De Veldense Marjan van Herpen fotografeert al sinds haar achtste jaar. Haar passie voor beeldende kunst leidde haar eerst naar de kunstacademies in Maastricht en Tilburg, waar zij beeldende vakken studeerde, en later naar de fotovakschool in Boxtel. Als fotografisch kunstenaar slaagt zij erin niet enkel vast te leggen wat je ziet, maar ook om een beeld te creëren dat je graag zou willen zien: een foto die verrast en in je herinnering blijft hangen.

Hoewel in deze expositie haar stillevens alle aandacht krijgen, heeft zij zich ook gespecialiseerd in het fotograferen van kinderen en dieren, eveneens in de barokke stijl die typerend is voor de rest van haar werk.

Museum het Petershuis is geopend op woensdag, zaterdag & zondag van 13.30-16.30 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...