Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Op het eerste gezicht tonen de schilderijen van Anneke Elhorst (1950) een wereld vol verstilling. Bescheiden kommetjes met zachte contouren staan stilletjes op hun tafel, beschenen door een helder, evenwichtig strijklicht. Maar bij nadere inspectie blijkt dat de serene stillevens ook een grote complexiteit bevatten: subtiele horizontale en verticale lijnen lopen op precies de juiste plaatsen over het beeldvlak en gunnen de kijker een uiterst gebalanceerde beleving van de realiteit. Hetzelfde geldt voor het kleurgebruik. Tussen subtiele tinten grijs en beige schuilt een ware schat aan kleurrijke tinten: van zachtroze en kopergroen, van violet tot diepblauw. Stille wateren hebben diepe gronden, dat bewijst Anneke Elhorst met haar unieke oeuvre. De kunstenaar volgde haar opleiding aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam en haar oeuvre is sinds die tijd opgenomen in galerieën en beurzen door het hele land.

Haar grote liefde ligt bij stillevens. Niet om het feit, dat ze zo graag deze voorwerpen wil schilderen, maar zij zijn aanleiding voor een werk dat gaat om sfeer, compositie en vorm. Waar ze in de beginperiode een tijd lang bezig ben geweest met nogal drukke beelden en veel kleur, had ze al snel meer rust in haar werk gebracht en is het werk stil en atmosferisch geworden.

Haar werk blijft herkenbaar, ondanks dat ze verschillende technieken hanteert. Soms dik in de verf, met het mes opgebracht, dan weer dun met weinig verf en transparante lagen. Maar steeds blijft haar eigen handschrift herkenbaar en blijven het stille stillevens van Anneke Elhorst.

De galerie is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 14.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...