Skip to Content Skip to Index Page
Geheimen van de Piepert

Geheimen van de Piepert

In de Jaques Vonk-zaal van Museum Valkenburg wordt van 9 augustus t/m 6 september 2020 de expositie Geheimen van De Piepert van fotograaf Annemiek Mommers getoond. Met deze foto-expositie neemt Annemiek de kijker mee op een wandeling door het natuurgebied uit haar jeugd.

Fotograaf Annemiek Mommers (1972) werd geboren in Eys. Ze studeerde Fotografische Vormgeving in Den Haag en maakt naast haar werk als fotojournaliste kunst, waarin ze fotografie en schilderen combineert. Met haar eigen manier van kijken vertaalt ze verhalen naar één beeld.

Aan de hand van foto's, gevonden voorwerpen en verhalen, schetst ze een beeld van De Piepert in Eys en verwondert zich over al het moois dat ze onderweg tegen komt. Op haar reis door de tijd legt ze de rijke geschiedenis van dit unieke natuurgebied bloot en herontdekt de dingen die ze als kind tegenkwam tijdens de wandelingen met haar vader. Met de onbevangenheid van het tegendraadse meisje dat ze ooit was, zoekt ze naar verhalen die De Piepert te vertellen heeft. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een geheimzinnig luik in het Eyser-bos, stuit op een spookwagon en ontrafelt het geheim van de sprookjesfiguren die er al meer dan tien jaar staan.

In haar foto's met bijbehorend boek legt Annemiek niet alleen de wonderlijke dingen vast die ze aantreft, ze verbaast zich ook over schijnbaar doodgewone dingen die ze tijdens haar wandelingen ziet.

Het museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag & zondag van 13.00-17.00 uur.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...