Skip to Content Skip to Index Page
ACTIVITEIT ARCHEOLOGIEDAGEN BIJ MUSEUM PEEL EN MAAS

ACTIVITEIT ARCHEOLOGIEDAGEN BIJ MUSEUM PEEL EN MAAS

In samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel organiseert Museum Peel en Maas op zaterdagmiddag 16 oktober een prehistorische ontdekkingsreis voor kinderen van 6-12 jaar met schrijfster en archeoloog Linda Dielemans, gevolgd door creatieve workshop in het museum.

De gratis activiteit vindt plaats om 13.00 en om 14.30 uur en duurt circa twee uur. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Schrijf je snel in, want vol=vol. Om je op te geven stuur een mail naar d.tillemans@debibliotheekmaasenpeel.nl of bel 06-34457956.

Kinderen duiken samen met Dielemans middels een interactieve presentatie in het verleden. De schrijfster weet kinderen helemaal te betrekken bij haar verhaal en mee te nemen naar de spannende prehistorie.

Vervolgens gaan kinderen aan de slag met een creatieve workshop fossielen maken. Hiervoor mogen ze zelf een of meerdere objecten meenemen, denk aan speelgoed dinosaurussen, die ze gebruiken om hun fossielen te maken. Om inspiratie op te doen, mogen ze ook even door de archeologische tentoonstelling van het museum lopen.

Als de fossielen klaar zijn, worden ze gebakken, waarna ze thuis geverfd worden. Ouders hebben de keuze: terwijl de fossielen een uurtje in de museumoven worden gelegd om hard te worden, kunnen ouders samen met hun kind(eren) het vernieuwde museum bezoeken. Zeker de moeite waard! Volwassenen betalen dan museumentree a 3 euro per persoon. Het fossiel mee naar huis nemen en daar bakken kan natuurlijk ook.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...