Skip to Content Skip to Index Page
De Beste Verzorgde Boeken 2020

De Beste Verzorgde Boeken 2020

De Jan van Eyck Academie presenteert de Best Verzorgde Boeken van 2020: 33 boeken die zijn beoordeeld door een vakjury op de combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap.

Iedereen is welkom om de geselecteerde boeken te bekijken in de Jan van Eyck Academie van t/m 23 december, van maandag t/m vrijdag, 9.00 – 17.00 uur.

Dit jaar werden er 267 boeken ingediend, waaronder opvallend veel corona-gerelateerde boeken. Ook was er een grote hoeveelheid fotoboeken onder de inzendingen en wint een opkomende, getalenteerde generatie internationale grafisch ontwerpers, de meesten opgeleid in Nederland, aan zichtbaarheid. Hieronder bevinden zich ook Jan van Eyck alumni: Rudy Guedj, Dongyoung Lee en Bardhi Haliti. De jury constateerde deze editie een voorkeur voor het speelse gebruik van fluorescerende inkten, drukgangen in zilver en/of wit op zwart of donker papier, druk op snee en buigzame boeken.

Onder de uitverkoren boeken ook Magical Octopus, een publicatie door ons Printing & Publishing Lab gemaakt voor de Magical Riso biennale 2020.

De Best Verzorgde Boeken bestaat sinds 1926 en is de oudste in zijn soort in Europa. Sinds 1932 worden de boeken ieder jaar in het Stedelijk Museum in Amsterdam tentoongesteld. Dit jaar is de selectie ook in Grid, Groningen te zien en in de Jan van Eyck in Maastricht.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...