Skip to Content Skip to Index Page
Deeptime

Deeptime

Ulrike Heydenreich
Het terugkerende thema van Ulrike Heydenreich is het landschap. In haar tekeningen, prenten en sculpturale objecten rangschikt ze verwisselbare topografische en cartografische elementen tot nieuwe visuele werelden. Alle werken draaien om de constructie van driedimensionaliteit.
De nieuwste werken van Ulrike Heydenreich laten zien dat de kunstenaar haar vertrouwde thema's blijft verkennen - en ontwikkelen. Ze blijft haar interesse in cartografie en het terugkerende thema van driedimensionaal, ruimtelijk tekenen nastreven, terwijl ze nieuwe vormen zoekt om dat te doen. De tekeningen bestaan altijd uit berglandschappen met sneeuwvelden. De afbeeldingen zijn ontleend aan historische fotoboeken die zijn gedrukt in de periode van de diepdrukpers. Heydenreich combineert geselecteerde uitzichten met denkbeeldige landschappen.

Julie van der Vaart
Twijfel wordt ondergewaardeerd. Is kunst niet de plaats bij uitstek waar mág getwijfeld worden? Fotografie is voor Julie van der Vaart een geschikt medium om te wikken en te wegen. En een ideale ruimte om vragen te stellen. Over de kosmos bijvoorbeeld, en over tijd en ruimte.
Kleine prints van naakte, menselijke lichamen – fragmentarisch in beeld gebracht en als kostbare relikwieën gepresenteerd. Nu eens lijken de lichamen op te lossen in de fotografische drager, soms is het alsof ze net tevoorschijn komen. Steeds vormen ze het resultaat van een experimenteel ontwikkelproces
Wat het werk van Julie van der Vaart verfrisse

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...