Skip to Content Skip to Index Page
Digisterker

Digisterker

Cursus over digitaal zaken doen met de overheid in 3 lessen op 21 en 28 november en 12 december van 19:00 tot 21:00 uur. De cursus zelf is gratis. Het cursusboek kost € 20,--. Dit s.v.p. contant afrekeningen tijdens de eerste les.

Tijdens de bijeenkomsten leren de deelnemers stap voor stap digitaal zaken te doen met de overheid: een DigiD te gebruiken en o.a. de websites van de SVB, de Belastingdienst en de gemeente te raadplegen. Ook de website MijnOverheid.nl wordt besproken.

Van de deelnemers wordt wel enige kennis verwacht over het omgaan met een computer. Voor wie die kennis nog niet heeft, is eerste de cursus Klik&Tik aan te bevelen.
Ook moet je beschikken over een DigiD en het wachtwoord daarvan kennen.

Wie nog geen DigiD heeft, kan kijken op de site DigiD.nl. Bij veelgestelde vragen, wordt heel eenvoudig uitgelegd hoe je een DiGiD kunt aanvragen.

Drie lessen:

Zoeken en vinden
Alle informatie van de overheid op internet wordt e-overheid genoemd.
U leert hoe u informatie van de overheid kunt vinden op internet. Bijvoorbeeld informatie van de Gemeente, Belastingdienst, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank.

Aanvragen
U leert hoe u iets kunt aanvragen bij de e-overheid. Bijvoorbeeld een vergunning of een uitkering. Ook een afspraak maken moet vaak eerst worden aangevraagd.

Gebruik van de Mijn-omgeving
Veel organisaties hebben een mijn-omgeving op hun website. Dat is een apart gedeelte waarin je alleen kunt komen door in te loggen. Op een mijn-omgeving staan pagina

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...