Skip to Content Skip to Index Page
Duo expositie

Duo expositie

Keramische sculpturen van Arjen Markenstein en schilderijen van Yvonne Rooding
De diepe donkerblauwe kleuren zijn onmiskenbaar in de schilderijen van Rooding. Blauw staat voor haar symbool voor de oneindige ruimte van het universum. Ze gebruikt het heelal als een metafoor voor de menselijke psyche met al haar emoties, gevoelens, belevingen en gewaarwordingen.
Rooding werkt met vele dunne lagen verf en bouwt zo de huid van haar schilderijen op. Het gebruik van vele kleuren over elkaar heen (weliswaar grotendeels blauw) creëren een diepte in haar werk. De schilderijen zijn uitgevoerd in acryl op doek.
Bij Markenstein gaat het over de beleving van Het geloof.
Hij verkondigt met zijn werk geen religieuze boodschap maar neemt de toeschouwer mee in zijn zoektocht naar denkpatronen van de mens met betrekking tot religie. Het accent ligt hierbij op het doorbreken van stereotype gedachtegangen, die hij afwisselend, humoristisch, kritisch of cynisch verwerkt tot een nieuw keramisch beeld. Zijn grote ruwe monumentale hoofden met hun aardse kleuren zijn niet te missen in de galerie, ieder met zijn eigen diepere laag erin verwerkt. Al deze unieke emoties/gevoelens gevangen in klei.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...