Skip to Content Skip to Index Page
Expositie De Tien Geboden

Expositie De Tien Geboden

Vanaf 10 september 2020 exposeert de Pater Karel Kapel 10 kunstwerken van Yvonne Schoonman-Strik. Zij is in 2005 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht als textieldesigner.

Zij wil niet alleen de mensen laten genieten van haar kunst, maar ze ook laten nadenkenken over de leefregels die we bij onze opvoeding hebben meegekregen en over het duurzaam gebruik van grondstoffen. Deze expositie past dan ook heel goed in het kader de PERIODE VAN DE SCHEPPING die begint op 1 september. Deze dag is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘Wereldgebedsdag voor de schepping’. Deze dag heeft hij ingesteld als vervolg op zijn encycliek Laudato Si, waarin hij uitdrukkelijk aandacht vraagt voor de schepping. De kerken in zowel Nederland als Vlaanderen hebben dit opgepakt en zo worden tussen 1 september en 4 oktober diverse vieringen en activiteiten georganiseerd.

Ons museum draagt door deze expositie hier aan mee, omdat Yvonne dit heeft willen uitdrukken in haar kunstwerk de Tien Geboden. Ze brengt hierin tot uitdrukking onze huidige levenswijze. Soms is het een kruis om volgens de Tien Geboden te leven, anderzijds door gebruik te maken van ge-upcycled materiaal.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...