Skip to Content Skip to Index Page
Expositie "Internationale Uitwisseling"

Expositie "Internationale Uitwisseling"

Expositie "Internationale Uitwisseling" van Lucie Berben, keramiek; Hélène van Dongen, raku; Monika Jonas-Sunder, schilderijen. Opening op 13-11-2022 vanaf 14.00 uur samen met de kunstenaars. Duur van de expositie: 13-11 t/m 18-12-2022, openingstijden vrijdag 17-20 uur, zaterdag en zondag van 14-17 uur.
Nieuwe werken uit 2022 van Monika Jonas-Sunder. In haar nieuwe schilderijen van dit jaar gaat het – in tegenstelling tot vroeger werk - om ruwe oppervlakken en bijna geologisch aandoende structuren. De aandacht ligt zeker op het bijna aardse reliëf van het doek. Te zien zijn barstende huiden en aardse texturen te midden van vloeiende kleuren en weerkaatsingen van luchtige reflecties.
Het maken beelden is voor Hélène van Dongen een leefwijze: een zoektocht naar nieuwe vormen die al groeiende gestalte krijgen. Kenmerkend in haar werk zijn de tegenstellingen tussen de ronde vormen en de strakke lijnen. Ook de contrasten van open en gesloten vormen, van glanzende en matte oppervlakken, komen in haar werk tot een symbiose.
De bloem en zaadvormen zijn voor Lucie Berben een verwondering van de natuur, de kernen en eenvoud van herhaling is de balans die ze zoekt. Vooral wat ze ziet en voel komt sterk naar voren in eenvoudige beeldtaal.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...