Skip to Content Skip to Index Page
Expositie 'Landschappen, Kerken en Vrouwen

Expositie 'Landschappen, Kerken en Vrouwen

Ger Koks geboren in Heerlen (1956) exposeerde voor het eerst in 2011 in het Cultuurhuis in Heerlen. Hij is docent aan de Vrije Academie Zuid Oostelijke Mijnstreek in Kerkrade, Service Gilde in Landgraaf en Workshops in eigen atelier.
In de beginperiode tekende en schilderde hij veel stadsgezichten van Heerlen. In 2015 werd
hem gevraagd om een muurschildering te maken in het tijdelijke lokaal van Serious Request
aan de Akerstraat Heerlen. Dit pand is in gebruik als huiskamer voor de Ouderen Partij Heerlen. De muurschildering met monumenten van Heerlen, is nog steeds te bezichtigen.
In 2016 is hij verhuisd naar Epen en overgestapt naar het schilderen van het Limburgse Heuvelland. Vanuit zijn bouwkundige verleden heeft hij altijd interesse gehad voor oude architectuur. Oude kerken hebben zijn belangstelling vooral vanwege en licht-donker effect.
Tijdens zijn academische periode heeft hij veel modellen getekend, iets wat hij ook nu nog altijd doet. ‘Het tekenen van mensen (vooral vrouwen) houd je scherp’, zegt hij, ‘omdat je dan altijd goed moet blijven kijken’. Bij zijn modellen en portretten staat de karakteruitdrukking van de persoon centraal. Zijn stijl is realistisch met enige abstractie. Zijn onderwerpen: landschappen, architectuur, modellen en portretten. De technieken die hij gebruikt zijn, grafiet, pastel, houtskool, inkt, tempera, bisters en acryl. Alle getoonde schilderijen zijn te koop (M. Meyer: 045-5415177)

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...