Skip to Content Skip to Index Page
Expositie Sophia Kirst en Bryan Claessen

Expositie Sophia Kirst en Bryan Claessen

Artichoque Art presenteert: Sophia Kirst & Bryan Claessen
Openingsweekend expositie 17 + 18 juli 2021 van 12.00 - 18.00, beide kunstenaars zijn aanwezig.De expositie loopt tot 1 september 2021. Elke zaterdag vrij te bezoeken tussen 12.00 - 18.00. Overige dagen op afspraak.

Sophia Kirst (München, 1987) groeide op in een culturele commune aan de rand van München. Een omgeving vol creativiteit, ruimte, kunst en cultuur. Na diverse omzwervingen begon ze in 2010 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht waar ze drie jaar studeerde.
Sophia is gefascineerd door de energie die ontstaat wanneer mensen elkaar ontmoeten. Hun onderlinge tegenstellingen en de effecten die ze op elkaar hebben. Dit dwingt haar tot het zoeken naar een vorm die niet kan bestaan – terwijl we deze vorm wel kunnen voelen.

Bryan Claessen (Maastricht, 1977) is een autodidactische kunstenaar die zijn opvattingen over de wereld weergeeft in schilderijen. Initieel bevatten Bryan’s werken veel abstractie en lege ruimtes. Hierna dook de kunstenaar de geschiedenis in en presenteerde hij zijn publiek zijn blik op de American Tragedy. Momenteel vindt hij de eenzame, maar niet ongelukkige, aanwezigheid van individuen in verwarrende situaties opnieuw uit.
In zijn recente werk schets hij sfeerbeelden, plekken die hem intrigeren. Vaak gebouwen of landschappen waarin zich een of meerdere personen bevinden, in een bevreemdende combinatie van realisme en abstractie.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...